Pozovite nas na

besplatan broj
0800 10 10 15
ili na broj
+381 11 785 9999

Radno vreme:

radnim danima od 09:00h do 18:00h
subotom od 09:00h do 13:00h

Elektronsko bankarstvo

Kursna lista

27.05.2019.

kupovni srednji prodajni
CHFCHF 100.5662 104.8800 109.1843
GBPGBP 127.3014 134.0015 140.7016
USDUSD 101.8982 105.2075 108.5168
EUREUR 115.0584 117.9481 120.2481

Pozovite nas na

besplatan broj
0800 10 10 15
ili na broj
+381 11 785 9999

Radno vreme:

radnim danima od 09:00h do 18:00h
subotom od 09:00h do 13:00h

Elektronsko bankarstvo

Kursna lista

27.05.2019.

kupovni srednji prodajni
CHFCHF 100.5662 104.8800 109.1843
GBPGBP 127.3014 134.0015 140.7016
USDUSD 101.8982 105.2075 108.5168
EUREUR 115.0584 117.9481 120.2481

START PAKET tekući račun

START Paket tekući račun  je namenjen zaposlenim licima, penzionerima, studentima i ostalim građanima koji imaju potrebe za više različitih usluga koje su objedinjene u okviru paketa uz jedinstvenu cenu korišćenja.

 

START Paket tekući račun A omogućava korišćenje savremenih  usluga plaćanja uz mesečnu naknadu za vođenje paketa u iznosu od 250 RSD mesečno:

 

 • Otvaranje i vođenje dinarskog platnog računa (dinarskog tekućeg računa),
 • Izdavanje DinaCard debitne platne kartice bez periodične članarine za korišćenje kartice, a po posebnom zahtevu i izboru Korisnika izdavanje Debit Mastercard ili VISA Electrondebitne platne kartice bez periodične članarine za korišćenje kartice,
 • Izdavanje digitalne Mastercard debitne kartice - AIKeWallet kartica – elektronski novčanik,
 • Izdavanje mesečnog izvoda po tekućem računu,
 • Uspostavljanje i korišćenje usluge elektronskog / mobilnog bankarstva,
 • Uspostavljanje i korišćenje trajnih naloga / direktnih zaduženja,
 • Izdavanje čekova bez naknade,
 • Otvaranje i vođenje deviznog tekućeg računa,
 • Izdavanje DinaCard debitne platne kartice uz devizni tekući račun bez periodične članarine za korišćenje kartice, a po posebnom zahtevu Korisnika izdavanje VISA Electrondebitne platne kartice bez periodične članarine za korišćenje kartice,
 • Po posebnom zahtevu korisnika, izdavanje i korišćenje kreditne kartice bez periodične članarine za korišćenje kartice i to: MasterCard Standard, VISA Classic revolving, VISA Gold revolving ili  DinaCard kreditna kartica
 • SMS servis o prilivima i plaćanjima sa računa ,
 • „Kešklik“ usluga,
 • Podrška Kontakt centra AIK Banke ,
 • Isplata penzije unapred (za korisnike penzionere),

 

START Paket tekući račun AC omogućava korišćenje savremenih  usluga plaćanja i polisu putnog zdravstvenog osiguranja, uz mesečnu naknadu za vođenje paketa u iznosu od 320 RSD.

 

START Paket tekući račun AB omogućava korišćenje savremenih  usluga plaćanja i jedinstven model dozvoljenog prekoračenja računa bez naknade za obradu zahteva, uz mesečnu naknadu za vođenje paketa u iznosu od 500 RSD.

 

START Paket tekući račun ABC omogućava korišćenje savremenih  usluga plaćanja, jedinstven model dozvoljenog prekoračenja računa bez naknade za obradu zahteva i polisu putnog zdravstvenog osiguranja, uz mesečnu naknadu za vođenje paketa u iznosu od 570 RSD.

 

Pregled usluga i naknada za korisnika platnih usluga – potrošača za START PAKET tekući račun možete pogledati ovde:

 
 

DinaCard debitna kartica

 DinaCard debitna platna i identifikaciona kartica uz dinarski platnii račun. Namenjena je korisnicima koji vrše plaćanje roba i usluga u Republici Srbiji, kao i za podizanje novca na bankomatima, do iznosa raspoloživog na računu. Za podizanje novca na bankomatima AIK Banke i MoneyGet mreže bankomata se ne naplaćuje naknada.  Usluga M-paymenta putem DinaCard debitne kartice je dostupna za plaćanje računa za Telekom (fiksni telefon, postpaid mobilni telefon, račun za ADSL, IPTV, Web Hosting, usluga dopune sopstvenog i tuđeg prepaid mobilnog telefona), kao i računa za JKP Objedinjenu Naplatu Niš.

 

Debit Mastercard debitna kartica

 Debit MasterCard debitna kartica je platna i identifikaciona kartica uz dinarski platniračun. Može se koristiti u zemlji i inostranstvu za plaćanje roba i usluga i podizanje novca na bankomatima sa oznakom Mastercard, do raspoloživog raspoloživog na računu.

 Prednost ove kartice je u najnovijoj  beskontaktnoj (PayPass) tehnologiji plaćanja. Beskontaktno plaćanje moguće je na POS terminalima koji  podržavaju Mastercard PayPass tehnologiju. Jednostavno i brzo plaćanje bez prevlačenja/ubacivanja kartice i bez unosa PIN-a za transakcije do 1.500,00 RSD. Beskontaktno plaćanje preko iznosa 1.500,00 RSD zahteva unos PIN-a.

 

Visa Electron debitna kartica 

 Visa Electron debitna kartica je platna i identifikaciona kartica uz dinarski platni račun i/ili devizni tekući račun. Može se koristiti u zemlji i inostranstvu za plaćanje roba i usluga na POS terminalima i putem Interneta, za podizanje gotovog novca na šalterima banaka i za podizanje gotovog novca na bankomatima, na mestima na kojima je istaknut znak VISA, do iznosa raspoloživog na računu.

 

Izvod po računu

 AIK BANKA jednom mesečno, bez naknade, dostavlja Korisniku izveštaj o promenama na njegovom računu nastalim korišćenjem osnovne i dodatne Kartice, na e-mail adresu koju je korisnik naveo u zahtevu za otvaranje START PAKETA. 

 

Trajni nalog / direktno zaduženje

 Trajni nalog / direktno zaduženje omogućava korisniku da Banka vrši plaćanje računa u njegovo ime, bez dolaska u banku, u određenim vremenskim intervalima. U START PAKETU vrši se, na zahtev korisnika, uspostavljanje i korišćenje trajnih naloga / direknog zaduženja bez naknade.

 

Izdavanje čekova

 

START PAKET obuhvata  izdavanje čekova bez naknade.

 

Isplata penzije unapred

 Isplata penzije unapred je usluga koja svim korisnicima penzije kojima Fond PIO Republike Srbije uplaćuje penziju na račun u AIK Banci omogućava raspolaganje sredstvima u visini jedne penzije i to do 7 dana pre redovnog priliva penzije.

 

SMS servis

 SMS servis podrazumeva besplatna obaveštenja korisniku putem SMS poruke o prilivu i odlivu sa računa, autorizovanim transakcijama putem platnih kartica sa informacijom o raspoloživom stanju po izvršenoj transakciji,  kao i mesečno obaveštavanje o iznosu obavezepo kreditnim karticama. Korisnik se putem besplatnog SMS-aobaveštavada je izrađena kartica pristigla u ekspozituru (za sve vrste kartica).

SMS upit u stanje na zahtev korisnika je omogućen uz naplatu naknade.

 

Kreditna kartica

 U okviru START Paketa, bez naknade za izdavanje i mesečne članarine, korisnik može izabrati da koristi neku od kreditnih kartica AIK Banke: Mastercard Standard, Visa Classic, Visa Gold ili DinaCard kreditnukarticu.

Kreditnim karticama AIK Banke može se plaćati uz podelu transakcije do 12 mesečnih rata.

 

KešKlik 

 

Brzo, sigurno, jednostavno!

 Bezbedno slanje gotovine mobilnim telefonom.

 KešKlik je usluga transfera novca putem elektronskog ili mobilnog bankarstva, bilo kome, bilo kada.

Aktiviranjem usluge elektronskog i mobilnog bankarstva AIK Banke uz START Paket tekući račun je korisniku omogućeno slanje novca sa svog dinarskog platnog računa bilo kom fizičkom licu, bilo kada. Dovoljan je broj mobilnog telefona primaoca koji može podići poslat novac na svim bankomatima AIK Banke, unošenjem koda iz SMS poruka, bez upotrebe platne kartice!

 

Digitalna kartica - AIKeWallet – Elektronski novčanik

 Beskontaktno plaćanje putem mobilnog telefona

 Kao jedna od vodećih banaka u segmentu digitalizacije na domaćem tržištu, AIK Banka lansirala je najsavremeniji način beskontaktnog plaćanja putem mobilnog telefona, eWallet.

AIKeWallet je mobilna aplikacija AIK Banke namenjena Android uređajima, pomoću koje se vrši plaćanje na POS terminalima koji primaju Mastercard® kartice i imaju beskontaktni čitač, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Pored plaćanja na POS terminalu, podatke o kartici možete videti u AIKeWallet aplikaciji, kako biste mogli da izvršite plaćanje i putem interneta.

 

Elektronsko bankarstvo

 Elektronsko bankarstvo omogućava pregled svih promena na tekućem računu, pregled transakcija po debitnim karticama, proveru stanja kao i plaćanje računa. Za korisnike START Paketa, uspostavljanje i korišćenje usluge elektroskog bankarstva je bez naknade.

 

Mobilno bankarstvo

 Ova usluga omogućava putem mobilnog telefona proveru stanjai prometa po računu kao i da obavljanje finansijskih transakcijabrzo i sigurno. Za korisnike START Paketa, uspostavljanje i korišćenje usluge mobilnog bankarstva je bez naknade.

 

 

Online Chat